Završetak projekta

Udruga invalida rada Đakovo u razdoblju od 10.07.2020-10.01.2022 provodila je projekt Zaželi-program zapošljavanja žena – Faza II naziva RADOM DO OSMIJEHA.


Partneri na projektu su Grad Đakovo, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Centar za socijalnu skrb Đakovo.
Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.392.645,00 kuna koje je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. U sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2014-2020.


Cilj ovog projekta bio je smanjenje nezaposlenosti žena na području grada Đakova i prigradskih naselja , poboljšanje kvalitete života za starije i nemoćne osobe, povećanje znanja i vještina kroz provođenje dodatnog obrazovanja, odnosno osposobljavanja žena.


Kroz ovaj projekt na razdoblje od 12 mjeseci bilo je zaposleno ukupno 17 žena koje su skrbile za ukupno 109 korisnika , odnosno starijih i nemoćnih i osoba u nepovoljnom položaju, te dvije osobe u projektnom timu.
Posao žena bio je pomoći u dostavi namirnica i lijekova, pomoć u pripremi obroka, čišćenju stambenog prostora, pružanje podrške kroz razgovor i druženje.


Brojni korisnici ističu da su se ovim poslom osim poslovnih veza stvorile i brojne prijateljske, te su zahvalni na pomoći koja im je pružana godinu dana i nadaju se da će nova faza projekta krenuti u što skorije vrijeme.
U sklopu projekta svaki mjesec dodijeljeni su korisnicima i paketi sa potrebnim sredstvima za čišćenje i kućanstvo a koja su ženama olakšala posao, tako da je ukupno podijeljeno 1080 paketa.


Također u sklopu projekta ženama je omogućeno osposobljavanje za poslove Gerontodomaćice za 15 žena te su sve uspješno prošle obuku.


Projekt je uspješno proveden kraju te je ispunio svoju svrhu i cilj na zadovoljstvo zaposlenih žena i korisnika te se nadamo uskoro novoj fazi provedbe projekta poručuje predsjednik Udruge Invalida rada Stjepan Fekete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *