Uvodna konferencija projekta Zaželi – Faza 2 “Radom do osmijeha”

Udruga invalida rada Đakovo 27.08.2020 održala je uvodnu konferenciju povodom početka provedbe projekta ZAŽELI-Faza 2 “Radom do osmijeha” financiranim iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti 1 392 645, 00 kuna.Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci , a na 12 mjeseci je zaposleno 15 žena za pomoć i podršku u kućanstvu za 90 korisnika.Predsjednik Udruge Stjepan Fekete naglasio je da nije mala stvar zaposliti 15 žena te voditeljicu projekta i njenu suradnicu. Isto tako naglasio je da su sredstva iz Europskog socijalnog fonda smanjena u odnosu na Zaželi 1,a razlog je to što 2020 istječe aktualno programsko financijsko razdoblje.Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Grada Đakova, te se pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Sanja Rogoz Šola zahvalila na pozivu i čestitala na projektu te rekla kako se i Grad Đakovo prijavio za Zaželi -faza 2 i prošao administrativne provjere. Grad Đakovo računa na odobrenje projekta u kojem bi posao dobile 53 žene.Zamjenik gradonačelnika Antun Galić također je pozdravio prisutne i istaknuo kako Grad kao partner s više udruga u projektu Zaželi 2 ima ukupno zaposlenih 100 žena.